Webinar Eindejaarstips 2022

Webinar Eindejaarstips 2022

Webinar Eindejaarstips 2022

Webinar Eindejaarstips 2022

Op 7 december 2022 geven BVL & Co accountants en adviseurs en illume Accountants en Adviseurs samen een online presentatie van 19.30 – 21.30 uur over de eindejaarstips 2022.

De presentatie zal worden verzorgd door Pieter Smolders (werkzaam bij Marree & Van Uunen Belastingadviseurs ). Naast fiscalist voor het MKB, verzorgt Pieter ook trainingen en opleidingen voor beroepsorganisaties, zoals SRA, NBA, RB en NOAB.

Het jaar loopt bijna op zijn eind. Hierbij komt de vraag op of alles is afgerond voor 2022 en of u klaar bent voor het komende jaar. Tijdens de presentatie worden vele tips en trucs met u gedeeld. Zo loopt u geen voordeel mis en heeft u alles netjes voor elkaar.

U zult onder andere antwoord krijgen op de onderstaande vragen:

  • Welke acties moet u nog voor het eind van dit jaar ondernemen en welke zaken moet u juist uitstellen tot volgend jaar om bestaande en nieuwe fiscale faciliteiten te benutten?
  • Wat kunt u als ondernemer/particulier fiscaal dit jaar nog regelen?
  • Zijn er voor de dga belangrijke aandachtspunten waarop u moet anticiperen?
  • Op welke zaken moet u zich als werkgever voorbereiden op het nieuwe jaar?

Tijdens deze presentatie gaan we in op de vraag waar én hoe u effectief maatregelen kunt nemen om de belastingdruk volgend jaar te verlichten!
Vooruitlopend op deze presentatie kunt in de onderstaande column van Eric van Uunen lezen hoe u het box 3-vermogen kunt aanpassen passen en veel box 3-heffing kan worden bespaard.

Wilt u de presentatie bijwonen? Meldt u dan uiterlijk voor maandag 5 december aan door een email te sturen naar : info@illume.nl

 

Column van Eric van Uunen
Het kabinet kiest in de Overbruggingswet box 3 voor de periode 2023-2025 voor de spaarvariant als rekentechniek om de box 3-heffing te bepalen.
Dit, in navolging op de Wet rechtsherstel box 3 (de codificatie van het Besluit rechtsherstel box 3 van 28 juni 2022) voor de periode 2017-2022.
Een regeling die door de gekozen rekentechniek bizar kan uitpakken. 

Klik hier voor de column van Eric van Uunen met voorbeelden