Fiscaal advies

Een duidelijke route in het woud der fiscale bepalingen.

Neem contact op

Fiscaal advies

Een duidelijke route in het woud der fiscale bepalingen.

Neem contact op

Fiscaal advies

Een duidelijke route in het woud der fiscale bepalingen.

Neem contact op

Fiscaal advies in duidelijke taal

Begrijpelijk fiscaal advies is onmisbaar voor eigenlijk elke onderneming. Alhoewel de Belastingdienst het allemaal graag makkelijker wil maken, blijven de belastingzaken voor veel ondernemers onoverzichtelijk en ingewikkeld. Daarom is het fijn als je een adviseur hebt die met je meekijkt. Die op de hoogte is van de actuele wetten en regels rondom de belastingen. En die proactief advies geeft om tijdig in te springen op relevante ontwikkelingen. De belastingadviseur van Illume Accountants & Adviseurs kent de weg in het woud der fiscale bepalingen. Hij leidt je graag rond.

Ben je op de hoogte van de fiscale kansen en bedreigingen voor jouw situatie? Wat zijn je rechten en plichten? Waar moet je rekening mee houden in aangiften? Het Nederlandse belastingstelsel is behoorlijk complex en ingewikkeld. Overal zijn haken en ogen waar je rekening mee moet houden. Zeker als ondernemer. Illume Accountants & Adviseurs kan je adviseren over de meest uiteenlopende zaken, zowel privé als zakelijk. Samen kunnen we de meest optimale strategie bepalen voor je bedrijf én je privésituatie. Of het nu gaat om de aanschaf van een auto of wagenpark, een verbouwing of het aannemen van personeel. We kunnen je alles vertellen over aftrekposten, zoals de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek, de stakingsaftrek, de fiscale oudedagsreserve en de MKB-Winstvrijstelling. En komt de Belastingdienst controleren? Dan helpen we je daar graag doorheen. No stress!

Een herstructurering is een moment om fiscaal advies in te winnen. Wil je gaan samenwerken of een andere rechtsvorm aangaan? Dan kunnen we je fiscaal en juridisch begeleiden bij deze trajecten. We helpen mee met het opstellen van contracten en bereiden je administratie voor op de nieuwe situatie. Heb je investeringsplannen? Bespreek deze dan tijdig met onze fiscalisten, zodat de investeringsaftrek geoptimaliseerd kan worden. Wij kunnen je adviseren over de mogelijkheden die er zijn rondom aftrekposten en afschrijvingen. Door het jaar heen bekijken we de situatie regelmatig, met de winstverwachtingen erbij. Zo kunnen we met fiscaal advies en goed inzicht tijdig bijsturen.

Ondernemers krijgen jaarlijks verschillende belastingaangiften voor hun kiezen. Uiteraard de aangifte omzetbelasting en jaarlijks de inkomstenbelasting, maar afhankelijk van de situatie ook vennootschapsbelasting of loonbelasting of zelfs dividendbelasting en erfbelasting. Voor deze aangiften heb je informatie nodig die je door het jaar heen verzamelt binnen je bedrijf. Vervolgens is het zaak de aangifte zó in te vullen, dat je er financieel zo goed mogelijk uit komt.

Fiscaal advies van Illume Accountants & Adviseurs helpt je hierbij, maar onze belastingadviseurs nemen de aangifte ook graag van je over. Samen verzamelen we de benodigde gegevens, waarna wij zorgen voor een optimale aangifte, waarbij je maximaal profiteert van je rechten. In een wereld waarin we steeds duurzamer gaan werken, komen ook andere aftrek- en afschrijvingsposten naar voren. Denk daarbij aan de Aanvraag Milieu-investeringsaftrek (MIA), de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) en de Aanvraag Energie-investeringsaftrek (EIA). Mooie regelingen, die voor veel ondernemers juist weer vraagtekens opleveren. Gelukkig zien wij hier vooral uitroeptekens.

Dankzij helder advies kan ik nu optimaal gebruik maken van mijn belastingvoordelen als ondernemer.

Ben je op zoek naar een fiscaal advies voor jouw of je bedrijf? Neem contact op met Jorn.

Jorn op den Kelder
085-303 78 27
jornopdenkelder@illume.nl