Financiering aanvragen

Heb je extra geld nodig voor een investering of om een tegenvaller op te vangen?

Neem contact op

Financiering aanvragen

Heb je extra geld nodig voor een investering of om een tegenvaller op te vangen?

Neem contact op

Financiering aanvragen

Heb je extra geld nodig voor een investering of om een tegenvaller op te vangen?

Neem contact op

Succesvol financiering aanvragen

Een nieuwe onderneming starten, investeren in nieuwe apparatuur, een verbouwing; er kunnen talloze redenen zijn waarvoor je geld nodig hebt. Ook een tegenvaller of tijdelijke krimp van de omzet kan een moment zijn waarop je even wat extra armslag nodig hebt. Gelukkig zijn er veel manieren om extra geld binnen te harken. Een financiering aanvragen bij bijvoorbeeld een bank of een investeringsmaatschappij komt misschien als eerst in je op. Maar ook de overheid, leasemaatschappijen en zelfs crowdfunding zijn steeds vaker de kapitaalverstrekkers voor projecten en nieuwe producten. Maar waar moet je beginnen? Wat heb je nodig? En hoe kom je daaraan? Illume Accountants & Adviseurs kan je hierin bijstaan.

Wil je een financiering aanvragen? Dan zorgen we eerst voor een goede voorbereiding. Waarvoor heb je het nodig? Hoeveel heb je nodig? En dan: wie zou de ideale financier zijn voor dit doel? De keuze voor de financier is afhankelijk van de reden en de omvang, maar ook je bedrijfsgrootte, je locatie in het land en of je zelfstandig wilt opereren of liever inmenging van je financier hebt in de uitvoering van je project. Elke financieringsvorm heeft een eigen traject. Dat brengen we samen in kaart, zodat we duidelijk voor ogen hebben wat we gaan doen en hoe we dat gaan doen.

Voor we de financiering aanvragen, verzamelen we de nodige stukken. Vaak is een ondernemingsplan onderdeel van de aanvraag. Hierin beschrijf je het doel, de reden en de omvang van de financieringsaanvraag. Je omschrijf je bedrijf en de financiële situatie. Hiervoor voeg je ook jaarrekeningen en andere stukken toe. De financier wil tenslotte wel weten waar hij zijn geld naartoe stuurt. Belangrijk zijn ook de prognoses: wat zijn je verwachtingen? Wanneer en hoe kun je je financiering weer terugbetalen? En hoe dek je je in voor het geval er problemen ontstaan? Een heleboel vragen die je behoorlijk aan het denken. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Je adviseur van Illume Accountants & Adviseurs kijkt met je mee en samen zorgen we ervoor dat de financiering aanvragen een succes wordt!

Illume Accountants & Adviseurs maakt gebruik van LoanStreet. Deze app helpt ondernemers tegen de beste voorwaarden aan een zakelijke lening. Op basis van je administratie geeft de app inzicht in de kredietwaardigheid van je bedrijf. Ook zie je al snel bij welke kredietverstrekkers een financiering aanvragen kansrijk kan zijn. In de app zie je eenvoudig wat je kansen zijn en wat je nog kunt doen om je kansen te vergroten. Alleen al het dashboard van LoanStreet is waardevol. De samenvatting van je financiële gegevens geeft je precies de informatie die je nodig hebt. Ook als je geen behoefte hebt aan een financiering aanvragen.

LoanStreet koppelt veilig met Exact Online, waarin wij zelf ons bedrijf beheren en het liefst ook dat van onze klanten. De gegevens van LoanStreet kunnen worden weergegevens op het managementdashboard van Exact Online. Ben je kredietwaardig, dan kun je direct via de app je financiering aanvragen bij verschillende betrouwbare kredietverstrekkers. Dan ontvang je soms binnen een paar dagen al een voorstel. Aan deze aanvraag koppelen we de informatie uit Exact Online en we stellen samen een goed plan op om de financiers te overtuigen.

Met succes extra financiële armslag aanvragen voor de uitbreiding van het bedrijf.

Wil je een financiering aanvragen of meer weten over LoanStreet? Neem contact met ons op!

Illume Accountants & Adviseurs
085-303 78 27
info@illume.nl