Belastingaangiften

Privé en zakelijk in balans. De aangiften optimaal ingevuld en tijdig ingediend.

Neem contact op

Belastingaangiften

Privé en zakelijk in balans. De aangiften optimaal ingevuld en tijdig ingediend.

Neem contact op

Belastingaangiften

Privé en zakelijk in balans. De aangiften optimaal ingevuld en tijdig ingediend.

Neem contact op

Belastingaangifte voor ondernemers

De belastingaangifte is een verplichting voor de meeste ondernemers. De regelingen van de Belastingdienst bieden echter ook kansen en mogelijkheden. De belastingadviseurs en accountants van Illume Accountants & Adviseurs helpen je graag mee bij het doen van de belastingaangifte. We zorgen dat ze tijdig en correct worden ingevuld, waarbij we zorgen dat we optimaal gebruik maken van de voordelen. Daarnaast kunnen we je adviseren over kansen en bedreigingen voor de toekomst.

De aangifte omzetbelasting staat ook wel bekend als de btw-aangifte. Je kunt zelf bepalen of je deze belastingaangifte maandelijks, per kwartaal (driemaandelijks) of jaarlijks doet. De kwartaalaangifte is het meest gebruikelijk. In de aangifte geef je aan hoeveel je omzet was en hoeveel btw je hebt berekend aan je klanten. Daarnaast vermeld je de kosten die je zelf hebt gemaakt en de btw die je daarover moest betalen. Wanneer je je boekhouding goed bijhoudt in een boekhoudsysteem of ons dat laat doen, is deze aangifte heel eenvoudig. Belangrijk is dat je hem op tijd doet.

Onze belastingadviseur neemt dit graag van je over. Voor verzending kun je de aangifte controleren en goedkeuren. De rest regelen wij. Doe je de belastingaangifte zelf en heb je nog vragen? Dan kun je ons altijd even bellen of mailen!

In de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting geef je je inkomsten en als ondernemer ook de winst over het afgelopen jaar door. Hier komen privé en zakelijk samen. Naast je winst uit onderneming, vermeld je ook inkomsten en aftrekposten als privépersoon, zoals de hypotheekrente, alimentatie en leningen. Ons doel is natuurlijk dat je dan nog wat terugkrijgt of in ieder geval zo min mogelijk terug moet betalen aan de Belastingdienst. Onze belastingadviseur weet alles over alle regelingen en aftrekposten. We kijken je belastingaangifte dan graag nog even na vóór je hem indient, zodat we er zeker van zijn dat je hem optimaal hebt ingevuld.

Veel ondernemers kiezen ervoor de hele aangifte inkomstenbelasting uit te besteden. Wij nemen dit ‘klusje’ dan ook graag van je over. Voor het indienen kun je hem zelf nog even accorderen. Zo weet je van tevoren al waar je aan toe bent.

Naast de aangiften inkomsten- en omzetbelasting, zijn er nog andere vormen van belastingaangifte waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen. Dit zij bijvoorbeeld de vennootschapsbelasting, loonbelasting en soms ook de dividendbelasting en erfbelasting. Knappe ondernemer die dat allemaal in de vingers (en in het hoofd) heeft! Daarom denken we graag met je mee of nemen we ook deze belastingaangifte met plezier van je over. Zeker wanneer je je boekhouding digitaal doet en hebt gekoppeld met Illume Accountants & Adviseurs, kunnen we je efficiënt bijstaan en ontlasten. Daar profiteer je het hele jaar van.

Het was heel fijn om de aangifte inkomstenbelasting uit te besteden. Vóór het accorderen ben ik volledig bijgepraat over de situatie.

Wil je je administratie eindelijk goed ordenen? Of wil je iemand die het van je overneemt? Neem contact met ons op!

Illume Accountants & Adviseurs
085-303 78 27
info@illume.nl