Juridisch advies

Juridisch advies komt van pas op de meest uiteenlopende momenten. Meestal denkt u er pas aan wanneer er sprake is van een conflict. Of wanneer het gaat over aansprakelijkheid. Wanneer u een eenmanszaak of een VOF hebt, bent u privé aansprakelijk wanneer er problemen zijn. Dat kan heel vervelende situaties opleveren. Als u een BV hebt, dan is vaak alleen de onderneming juridisch aansprakelijk. Dit kan de zaak veel geld kosten. Het is belangrijk om u en uw bedrijf juridisch goed in te dekken. Wanneer er conflicten binnen of met uw onderneming zijn, moet u kunnen vertrouwen op een expert. Een juridisch adviseur ondernemingsrecht kan u helpen om uw recht te bewijzen. Bij Illume Accountants & Adviseurs kunt u terecht voor juridisch advies. We schetsen enkele situaties waarbij we u verder kunnen helpen.

Juridisch advies bij conflicten tussen aandeelhouders of vennoten
U bent samen gestart. Gemotiveerd en vol plannen voor de toekomst. Toch kan het gebeuren dat na verloop van tijd verschillen van mening over de gang van zaken ontstaan. Dit kan zo erg zijn dat conflicten ontstaan. Omdat u wilt voorkomen dat zaken uit de hand gaan lopen, kunt u het best een onafhankelijke mediator laten bemiddelen. In veel gevallen kan na enkele gesprekken met de mediator erbij weer goed samen worden gewerkt. Soms gebeurt het echter dat samen verdergaan geen optie is. Eén van de partners zal uit het bedrijf moeten stappen. De aandelen moeten worden verkocht, maar wie het bedrijf mag voortzetten is niet duidelijk. Er is namelijk geen overeenkomst waarin deze situatie is uitgewerkt. Dit kan een zeer kostbaar proces zijn dat vaak via de kantonrechter verloopt. In een dergelijk traject bent u blij als u kunt bouwen op de juiste begeleiding door een specialist.

Juridisch advies bij conflicten met klanten
Waar gehakt wordt vallen spaanders en waar klanten zijn ontstaan nog weleens klachten. Een goede relatie met uw klant is van groot belang voor de voortgang van uw bedrijf. Daarom is het belangrijk om afspraken met uw klant juridisch vast te laten leggen. Zo kunt u zich in geval van problemen altijd beroepen op deze overeenkomst. Wanneer het conflict zich verder verdiept en er claims worden ingediend, kan het zijn dat u de gang naar de rechtbank moet maken. Een kostbaar proces dat eigenlijk helemaal niet nodig hoeft te zijn. Laat uw contracten en voorwaarden daarom door een jurist opstellen of in ieder geval nakijken. U heeft dan altijd iets om op terug te vallen wanneer de klant u beschuldigt van een wanprestatie.