Actiepunten eind 2021

Actiepunten eind 2021

Actiepunten eind 2021

Actiepunten 2021

Praktische leidraad
Illume Accountants en Adviseurs bied je graag de bijgevoegde ‘Actiepunten eind 2021’  aan. Wij hebben in deze digitale brochure enkele belangrijke thema’s uit de Belastingplannen 2022 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk voor je op een rij gezet met praktische actiepunten, waarmee je je kunt voorbereiden op nieuwe regels en op het einde van bestaande regels. Zo kan je risico’s vermijden of een voordeel behalen.

In deze ‘Actiepunten eind 2021‘ vind je onder meer de volgende actuele thema’s:

Tijdig vaststelling TVL Q2 aanvragen (pagina 4)
Als je TVL-subsidie hebt ontvangen in het tweede kwartaal van 2021 (Q2), dan moet je – net als bij TVL Q1 – bij de RVO om vaststelling vragen van de definitieve TVL Q2. In deze bijdrage lees je hoe en wanneer je dit verzoek uiterlijk moet indienen. Ook informeren we je over een betalingsregeling mocht je TVL-subsidie moeten terugbetalen.

Anticipeer op verlenging eerste tariefschijf in de vennootschapsbelasting (pagina 8)
Jouw bv betaalt volgend jaar waarschijnlijk minder vennootschapsbelasting over haar winst dan in 2021. Dat komt door de verlenging van de eerste tariefschijf, waarover jouw bv het lage Vpb-tarief betaalt. Hoe je daar zo optimaal mogelijk van kunt profiteren, lees je in deze bijdrage.

Samenloop reiskosten en thuiswerken (pagina 12)
De versoepeling van de vaste en onbelaste reiskostenvergoeding geldt alleen dit jaar nog. Vanaf 1 januari 2022 geldt weer de oude regeling van voor de coronacrisis. Dan start ook de nieuwe gerichte vrijstelling voor de thuiswerkkosten van jouw werknemers. Maar hoe zit het als jouw werknemers thuiswerken én op een vaste werkplek elders? In dit artikel krijg je meer informatie over deze situatie.

Bereid u voor op gedifferentieerde premie Aof (pagina 14)
Volgende jaar wordt de premie voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof) gedifferentieerd. Nu betaal je nog een basispremie die voor alle werkgevers gelijk is. In 2022 betalen kleine werkgevers minder premie dan grote werkgevers. In dit artikel lees je meer over deze wijziging.

Einde gunstige regels voor betaalpauze hypotheeklasten nadert (pagina 16)
Je kan nog tot 1 januari 2022 met je bank een betaalpauze overeenkomen, waarvoor soepele fiscale regels gelden voor de renteaftrek en de aflossingsplicht. In dit artikel lees je welke voorwaarden hieraan verbonden zijn.

Wacht met aankoop of lease elektrische personenauto (pagina 18)
Wilt u de stap maken om van een auto op fossiele brandstof over te gaan op een elektrische auto? Wacht daar dan nog even mee tot 2022. Dan ligt er namelijk een mooie subsidie voor u klaar. Wees er in januari wel snel bij, want de subsidiepot is razendsnel leeg. Meer hierover lees je in deze bijdrage.

Heb je vragen?
Hopelijk is onze ‘Actiepunten eind 2021’ jouw deskundige kompas bij de fiscale, juridische en financiële veranderingen waar jij en/of jouw onderneming volgend jaar voor komen te staan!

Wil je meer weten over de toepassing van bepaalde regels of wil je graag een toelichting op een onderwerp? Bel of mail ons. Wij helpen je graag verder.

Download hier