Diensten van de accountant

Het werk van de accountant bestaat voor een groot deel uit opstellen en controleren. Wij zijn dol op cijfers. Ze zijn niet alleen belangrijk voor de belastingaangifte en financieringen, maar zijn ook van grote invloed op de strategie. Met de cijfers die we opstellen kunnen we u van eerlijk en duidelijk advies voorzien. We geven u inzicht in hoe uw bedrijf ervoor staat en kijken naar de kansen, maar ook naar mogelijke risico’s. U weet wat beter en efficiënter kan en kunt daar meteen mee aan de slag. Zo werken we samen aan een gezonde organisatie.

Het fundament: de jaarrekening door onze accountant
De jaarrekening is het belangrijkste financiële stuk van het jaar voor uw bedrijf. Het is het fundament waarop u beleidsbeslissingen kunt baseren. Een startpunt voor het nieuwe jaar en een goed evaluatiemoment voor het oude. Een deskundig opgestelde jaarrekening is verplicht voor nagenoeg alle bedrijven en verenigingen. De accountant van Illume Accountants & Adviseurs zorgt voor het opstellen van de jaarrekening en kijkt meteen vooruit. We adviseren u over verbeterpunten en kansen die we tegenkomen. De jaarrekening van Illume Accountants & Adviseurs voldoet aan de eisen die worden gesteld in de wet- en regelgeving en binnen de branche. Wanneer uw bedrijf een publicatieplicht heeft, deponeren we de stukken voor u.

Het startpunt voor een nieuwe strategie
Aan de hand van de door de accountant samengestelde jaarrekening kunnen we u inzicht geven in de resultaten, bezittingen, schulden en het vermogen van uw onderneming. We kijken mee naar hoe de administratie is ingericht en geven advies over eventuele verbeterpunten. Zo krijgen u en wij meer grip op uw bedrijfsprocessen. Een belangrijke stap voor een financieel gezonde toekomst voor uw bedrijf dus. Indien gewenst of wanneer dit wettelijk verplicht is kunnen we vervolgens zorgen voor een samenstellings-, een beoordelings- of een accountantsverklaring.