Accountancy is maatwerk

Elke onderneming heeft zijn eigen financiële fundament. De accountant zorgt voor het onderhoud van dat fundament. Illume Accountants & Adviseurs draagt zorg voor uw jaarrekening, tussentijdse rapportages en prognoses. Maar we begeleiden u ook bij het opstarten of overdragen van uw onderneming. 

Elk jaar vaste prik in de accountancy wereld: het samenstellen en publiceren van de jaarrekening. De jaarrekening zet de financiële situatie van uw bedrijf in de spotlight. Hij laat u precies zien waar u op dit moment staat. De jaarrekening is onmisbaar in zakelijk verkeer met banken en verzekeraars, maar ook veel leveranciers. Bovendien bent u als BV verplicht elk jaar de jaarrekening in te dienen bij de Kamer van Koophandel. 

Illume Accountants & Adviseurs zorgen voor een glasheldere jaarrekening die voldoet aan alle geldende regels. Het is voor iedereen duidelijk dat een accountant heeft bijgedragen aan het samenstellen van de jaarrekening. Ook bij het publiceren van de rekening nemen we u graag werk uit handen! 

Hoewel u natuurlijk elk jaar een jaarrekening laat samenstellen is goed zicht op de financiële gezondheid van uw bedrijf het hele jaar door belangrijk. Zo kunt u tijdig bijsturen of overschakelen. In onze tussentijdse managementrapportages ziet u duidelijk hoe het met de liquiditeitspositie van uw bedrijf staat.

Hebt u grootse plannen? Of wilt u graag richtlijnen hebben voor de planning voor het komende jaar? Dan kijken we graag met u mee naar de mogelijkheden op financieel gebied. Met een prognose maakt u inzichtelijk welke stappen u wilt gaan nemen en welke kosten daarbij komen kijken. We gaan vervolgens de gestelde doelen monitoren. Op deze manier blijf je overzicht houden over de financiële situatie van je bedrijf. Dat onderneemt toch een stuk prettiger.

Een managementrapportage is heel waardevol, maar soms wilt u alleen maar weten hoe de financiële situatie nu is. Illume Accountants & Adviseurs brengt deze in beeld met een overzicht van de tussentijdse cijfers. Hiermee geven we u een leidraad voor de dagelijkse gang van zaken en helpen u op tijd te schakelen om tegenvallers te voorkomen. We kijken graag met u mee en maken de (fiscale) gevolgen van uw activiteiten inzichtelijk. Samen werken we aan een optimaal resultaat van uw onderneming, zonder verrassingen achteraf.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook, of misschien wel juist bij het starten van een onderneming. Door u zorgvuldig voor te bereiden, in te lezen en te laten begeleiden, kunt u vol vertrouwen van start. Hebt u al nagedacht over uw ondernemingsplan en de bijbehorende ondernemingsvorm? Of de verzekeringen en financieringen die u nodig hebt? En dan is er nog de Belastingdienst: heeft u alle belastingen in beeld? Illume Accountants & Adviseurs loopt graag met u mee tijdens uw eerste kilometers als ondernemer.  Daarna stopt de begeleiding uiteraard niet, want zelfs de meest doorgewinterde ondernemer vindt het fijn om te sparren met anderen. Daarom staan wij altijd voor u klaar met praktische adviezen op financieel en fiscaal gebied. Toch wel fijn, dat er iemand over uw schouder meekijkt!

Innovatieve oplossingen op het gebied van boekhouding en fiscale planning.

Ben je op zoek naar een fiscaal advies voor jouw of je bedrijf? Neem contact op met Jorn.

Jorn op den Kelder
085-303 78 27
jornopdenkelder@illume.nl